Топ матраци, възглавници и матраци за лятото

възглавници и матраци за лятото

Топ матраци, възглавници и матраци за лятото – как да изберем подходящите и нужно ли е наистина?

През лятото жегата обикновено е непоносима и води до често изпотяване. Това прави съня неспокоен и непълноценен. За щастие, има решение!

С подходящите възглавници и матраци за лятото, както и топ матраци ще преборите жегата и ще спите спокойно и комфортно, както никога досега. Всеки сезон има своите особености. Затова през лятото е важно да обърнете внимание на възглавницата и матрака, на които спите. Най-предпочитани са продуктите с охлаждащ гел, който осигурява прохлада и предотвратява потенето през нощта.

В тази статия ще ви разкажем повече и ще ви дадем няколко специални предложения за топ матраци, възглавници и матраци за лятото. Благодарение на тях ще се насладите на мечтан комфорт!

ВЪЗГЛАВНИЦИ, ИДЕАЛНИ ЗА ЛЯТОТО

Възглавницата е един от най-важните елементи, нужни за здравословен и пълноценен сън не само през летните дни, а изобщо. Има няколко важни неща, които трябва да имате предвид при избора на възглавница за лятото. Това са твърдост и материали, от които е направена.

Препоръчително е лятната възглавница да не е прекалено мека. В противен случай, главата ви ще потъва дълбоко в нея и е възможно кожата ви да се изпоти под влияние на голямата топлина. Това от своя страна създава риск от схващания на врата и настинка.

Специално за горещите дни, препоръчваме класически или ортопедични възглавници от мемори пяна в комбинация с охлаждащ гел. Те са създадени по иновативни технологии и са изцяло съобразени с климатичните особености на летния сезон. Освен това, те са дишащи и устойчиви на влага, бактерии и микроорганизми.

Този вид възглавници не само ще осигури подходящата опора на главата и врата, но и ще ви дари с мечтания комфорт по време на сън в летните жеги. Ортопедичните възглавници от мемори пяна са препоръчителни за хора, които страдат от болки в шията, раменете и главата.

ORANGE FROG ПРЕПОРЪЧВА:

Възглавница Куулсенсе Гел – Парадайс е създадена по последно поколение технологии. Тя комбинира термочувствителна мемори пяна и слой охлаждащ гел. Мемори пяната реагира на топлината и заема правилната форма, за да осигури идеална опора на главата и врата. Охлаждащият гел пък охлажда тялото и предпазва от изпотяване. Така ви дава желаното усещане за свежест и прохлада.

Възглавница Adry Cool – Тед е висококачествена възглавница от мемори пяна и охлаждащ гел, която ще ви донесе усещане за безтегловност и пълна релаксация. Този модел има дишащ текстил с дренираща функция. Това гарантира, че повърхността ще остане суха.

Още един чудесен избор за лятото е Възглавница Gel Queen – Dream On. Тя е ортопедична възглавница с уникален триизмерен гел, който охлажда и предпазва от запотяване, и височина 16 см. Друг подходящ модел е Възглавница с охлаждащ ефект Gel Comfort – Dream On с мемори пяна и добавен висококачествен калъф с TENCEL материя за още по-високо ниво на комфорт.

Възглавница Adry Cool – Тед

МАТРАЦИ ЗА ЛЯТОТО

Матракът също е от първостепенно значение за комфорта и пълноценния ви сън. Освен да осигурява стабилна опора на тялото, особено през лятото… Важно е матракът да ви предпазва от горещините, за да спите спокойно. В противен случай, рискувате да се въртите от безсъние и жега.

За топлите летни дни особено подходящи са терморегулиращи матраци, направени от мемори пяна в комбинация с охлаждащ гел. Мемори пяната реагира на телесната температура и се оформя спрямо извивките на тялото, като предотвратява прекалено затопляне, а гел пяната предоставя желания прохладен ефект, като се добавя обикновено само от едната страна на матрака. Ето защо, ако изберете двулицев матрак с лятна и зимна страна, ще се радвате на комфорт не само в горещите летни дни, но и в зимните студове.

ПРЕПОРЪЧАНИ МОДЕЛИ МАТРАЦИ ЗА ЛЯТОТО:

Не е много практично да сменяте матрака според сезона, но ако ви предстои покупка на нов матрак точно в летния сезон, би било добре да изберете двулицев матрак, който да е подходящ както за лятото, така и за зимата. За да ви улесним в избора, сме подготвили специално за вас едни от най-предпочитаните модели матраци за лятото:

Матрак CoolComfort – iSleep е двулицев матрак с балансирана твърдост с текстил с охлаждащ ефект против изпотяване и вграден преносим топ матрак. Той е антибактериален и антиакарен, а сърцевината му е направена от висококачествена пяна и слой мемори пяна за мечтан комфорт и пълноценна почивка.

Иновативен Матрак O-ZONE + – Тед с пяна с различна твърдост от двете страни и температурен баланс е направен от 3-слойно ядро от Cool Gel Memory Foam, слой кокосови влакна и еластична HR пяна. Той охлажда, абсорбира влагата, осигурява идеална циркулация на въздуха и създава усещане за безтегловност и пълен релакс. Освен това, матракът издържа на натоварване до 100 кг и е висок 28 см.

Матрак Сирена Фреш Мемори от луксозната серия на матраци Нани има зимна и лятна страна. Той е направен от пяна с висока плътност и еластичност, като от едната страна има допълнително олекотена пяна, а от другата – вградена мемори пяна.

Матрак Сирена Фреш Мемори – Нани

Ако с партньора ви предпочитате различна твърдост, Матрак Magnigel Dual– Магнифлекс, съставен от 3 вида високотехнологична пяна, е идеален избор. Едната половина на матрака е мека, а другата е средно твърда, което дава възможност да бъдат удовлетворени предпочитанията и на двамата партньори. В допълнение има 3D мрежест борд за постоянна проветривост.

За ценителите на луксозните стоки препоръчваме Матрак Virtuoso – Магнифлекс. Той е средно мек и има лятна и зимна страна. Лятната страна предлага желаната прохлада, благодарение на състава си от памук, лен и коприна. Сърцевината на матрака е направена от  14 см Eliosoft пяна, обгърната от двете страни с по 4 см мемори пяна, като по този начин се адаптира идеално към извивките на тялото.

Матрак Adry Cool Hybrid – Тед е подходящ избор за хора, които се потят повече. От едната страна е добавен слой високоеластична пяна с масажиращ ефект, а от другата – Memo Cool пяна с капки от Cool gel за охлаждащ ефект за намаляване на потенето.

Матрак Virtuoso – Магнифлекс

ТОП МАТРАЦИ ЗА ЛЯТОТО

Ако не искате да сменяте настоящия матрак, но в летните жеги не спите съвсем комфортно, подходящият топ матрак може да направи чудеса! Ето кои модели топ матраци препоръчваме за летния сезон и не само:

Топ матрак Adry Cool – Тед предлага балансирана температура и е подходящ за хора, които се потят повече по време на сън. Ядрото на Adry Cool е изградено от два пласта – слой полиуретанова пяна и слой мемори пяна, комбинирана с охлаждащ гел.

Другото ни предложение е Топ матрак Кулсенс Мемори Гел – Парадайс с пяна, мемори пяна и охлаждащи капсули. Той не се деформира и дава възможност за избор на различно усещане, като предоставя чудесен комфорт в летните горещи дни.

Топ матрак Кулсенс Мемори Гел – Парадайс

Ние, от  Orange Frog, ще ви помогнем при избора на идеалните топ матраци, възглавници и матраци за лятото. Свържете се с нас на телефон  +359 877 184 555 или ни посетете на място в магазина ни в гр. София, ул. Гео Милев 47.

Можете да разгледате всички наши предложения за топ матраци, възглавници и матраци за лятото в онлайн магазина ни и да поръчате бързо и лесно желания продукт! Подарете си перфектна почивка и сладки сънища с Orange Frog!