ТОП МАТРАК – КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПЕРФЕКТНИЯ ЗА НАС?

топ матрак от Orange Frog

Ако се нуждаете от топ матрак, но не знаете как да изберете най-подходящия, значи тази статия е точно за вас! В нея ще ви покажем кои са предимствата на топ матраците, в какви ситуации са нужни и какво трябва да знаете за тях. Ще поговорим и за видовете топ матраци и кои модели препоръчват специалистите от Orange Frog!

КАКВО Е ТОП МАТРАК?

„Топ матрак“ (или още познат като „топер“) не е задължителен, но придава повече комфорт по време на сън и се препоръчва за поставяне върху прекалено твърди матраци или дивани.

Важно е топ матраците да не се бъркат с протекторите за матраци, тъй като имат напълно различни функции. Но те могат да се комбинират за максимален ефект.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ТОП МАТРАКА?

  • По-голямо удобство по време на сън

Ако матракът, на който спите, е прекалено твърд или спите на разтегателен диван, напълно възможно е да не усещате желаните комфорт и удобство. Използването на топ матрак осезаемо подобрява усещането по време на сън и омекотява прекалено твърдия матрак.

  • Топ матраците са по-компактни

Повечето топ матраци са леки, удобни и лесно преносими. Обикновено могат да се сгънат на руло и да се приберат или пренесат навсякъде, без да заемат много място.

  • По-достъпна цена

Въпреки че топ матраците варират по ценови клас, при всички положения те са по-бюджетна алтернатива за подобряване на комфорта по време на сън, в сравнение със закупуването на чисто нов матрак.

В КАКВИ СИТУАЦИИ НИ ТРЯБВА ТОП МАТРАК?

Използването на топ матрак е добър избор в много ситуации, но той не е решение за пропаднал или деформиран матрак, както много хора си мислят… Топ матрак се препоръчва, ако наскоро сте закупили нов матрак, но не спите комфортно на него, защото е прекалено твърд. Топ матракът може да ви избави от лошия сън, като му придаде нужната мекота.

Друга ситуация, в която бихте имали нужда от топ матрак, е отсядането на гости в дома ви. Ако нямате допълнителна стая за гости с удобни легла, най-вероятно ще ги настаните на разтегателен диван в хола, а той не е най-удобното място за сън. С един хубав топ матрак ще можете да предложите на гостите си по-голямо удобство и комфорт. Също така, топ матракът може да бъде част от туристическата ви екипировка, ако си падате по къмпинги, палатки и други подобни приключения с преспиване на открито.

КАКВО ДА ОБМИСЛИМ, ПРЕДИ ДА КУПИМ ТОП МАТРАК?

Твърдостта на топ матрака е от особено голямо значение! Всеки човек има различни предпочитания, така че някои хора се нуждаят от по-мек топ матрак, а други – от по-твърд. Важното е топ матракът да пасва идеално на нуждите ви, за да не се будите изтощени и с болки в цялото тяло.

Дебелината на топ матрака също е важна! Ако обмисляте често да пренасяте или прибирате топ матрака, по-тънките модели са добро решение. Ако имате нужда от повече комфорт и допълнителна опора на тялото, по-добре е да заложите на по-дебел модел. Същото важи и за плътността на топ матрака.

Според материалите, от които е направен топ матрака, той може да поддържа прохлада или да затопля прекалено много. Обикновено, латексът и мемори пяната задържат повече топлина, а топ матраците, направени от вълна, пух и пера топлят през зимата и разхлаждат тялото през горещите дни.

Някои топ матраци са хипоалергенни – те са направени от материали, устойчиви на акари, мухъл, дървеници и плесен и са идеално решение за хора, страдащи от алергии.

ВИДОВЕ ТОП МАТРАЦИ И КОИ МОДЕЛИ ПРЕПОРЪЧВА ORANGE FROG?

Латексови топ матраци

Те обикновено са средно твърди, много издръжливи, еластични и осигуряват много добра опора на тялото. Това ги прави напълно подходящи за хора с проблеми в областта на гърба и кръста. Латексът като материал не предава вибрациите от движението на тялото и в сравнение с топ матраците от мемори пяна, не държи толкова горещо. Недостатък на латексовите топ матраци е това, че са тежки и неудобни за повдигане и преместване.

Препоръчваме ви Топ матрак Латекс – Екон Латекс – анатомичен и еластичен модел с височина 8 см и направен от 100% латекс с екологично чисти материали. Този модел е изключително удобен, лесен за почистване и е идеално решение за легло, от което няма да се прибира.

Топ матрак Латекс – Екон Латекс

Топ матраци от мемори пяна

Те имат много предимства и са едни от най-предпочитаните видове топ матраци. Това е така, защото следват и поемат извивките на тялото, като му осигуряват надеждна опора, удобство и несравним комфорт по време на сън. Те са по-меки, удобни и издръжливи, но има и разнообразен избор на твърдост, за да отговорят максимално на предпочитанията ви.

Препоръчваме ви Топ матрак Кулсенс Мемори Гел – Парадайс, подходящ за всички сезони. Този иновативен модел е направен от мемори пяна от едната страна и с охлаждащи капсули от другата. Мемори пяната заема формата на тялото, като реагира на топлината му, а охлаждащите капсули не позволяват допълнително затопляне и поддържат прохлада за спане.

Ако вашият матрак е нов, но прекалено твърд и без мемори пяна, идеалното решение да му придадете желаната мекота е Топ матрак с мемори пяна – Парадайс.

Топ матрак Кулсенс Мемори Гел – Парадайс

Топ матраци от гъши пух

Те са изключително меки и създават усещане за спане върху облак. Освен това, топ матраците от гъши пух са издръжливи и поддържат идеална температура, като през студените дни държат по-топло, а през горещите дни – прохладно. Недостатъците на този вид топ матраци са, че не са подходящи за хора с алергии.

Ако не сте алергични и обичате да спите на меко, препоръчваме Топ матрак Goose Down – Тед с пълнеж от гъши пух и пера. Този модел е от естествени и издръжливи материали, които не се деформират с времето. А най-хубавото е, че обгръща тялото като фин облак.

Топ матрак Goose Down – Тед

Топ матраци от естествени материали

Ако сте ценители на луксозните стоки и естествените материали, силно препоръчваме мекия Луксозен топ матрак Virtuoso – Магнифлекс със 100% естествени висококачествени материали – кашмир, който омекотява, мериносова вълна, която позволява на кожата да диша, и камилска вълна и конски косъм, които абсорбират влагата.

Луксозен топ матрак Virtuoso – Магнифлекс

Топ матраци от полиуретанова пяна

Ако търсите по-бюджетно решение, но все пак с високо качество, препоръчваме тези два модела топ матраци от полиуретанова пяна:

Топ матрак – Парадайс, направен от еластична пяна със средно усещане за твърдост, е удобно решение за омекотяване на твърд матрак или диван. Той е с височина 6 см, хубав капитониран калъф и е удобен за навиване на руло и пренасяне.

Топ матрак 8 см – Нани също е подходящ избор за омекотяване на твърд матрак или диван. Той е един от най-високите топ матраци на пазара, направен е от еластична и плътна пяна и има калъф от двойнотъкан текстил.

Топ матрак – Парадайс

Ние, от Orange Frog, ще ви помогнем при избора на правилния топ матрак. Свържете се с нас на телефон +359 877 184 555 или ни посетете на място в магазина ни в гр. София, ул. Гео Милев 47.

Можете да разгледате всички наши предложения за топ матраци в онлайн магазина ни и да поръчате бързо и лесно желания продукт! Подарете си перфектна почивка и сладки сънища с Orange Frog!