Рубрика „Попитай специалистите“ – Какво е покет пружини?

rubrika popitaj spetsialistite kakvo e poket pruzhini

Знаете ли какво означават десетките термини, с които описват характеристиките на матраците? Бонел, покет пружини, сребърни нишки, полиуретанова пяна, мемори пяна… Ние ще се опитаме да отговорим на някои от тези въпроси като попитаме специалисти в областта.

Днес повечето хубави пружинни матраци са направени по така наречената „покет“ технология, където всяка пружинка е отделно завита в собствен джоб /“pocket“ – от англ. „джоб“ / и е независима от останалите. Това позволява правилно разпределение на теглото и адекватно облекчаване на мускулите и ставите.

Движението на пружинките в покет пакета осигурява постоянна циркулация на въздуха, а добрата вентилация е предпоставка за спокоен сън. Качествените пружинни покет матраци имат над 1000 индивидуални пружинки. Под този брой се говори за ниско качество.

Обикновено животът на качествени матраци от този тип е 8-10 години, като за да се постигне е важно матракът да се обръща на всеки 6 месеца. Така се избягва бързото му износване и запазване на формата.

Матраците с покет пружини са чудесен избор за любителите на допълнителна еластичност или отскачане при въртене на тялото по време на сън.