Рубрика „Попитай специалистите“ – Какво е микропокет пружини?

rubrika popitaj spetsialistite kakvo e mikropoket pruzhini

Знаете ли какво означават десетките термини, с които описват характеристиките на матраците? Бонел, покет пружини, сребърни нишки, полиуретанова пяна, мемори пяна… Ние ще се опитаме да отговорим на някои от тези въпроси като попитаме специалисти в областта.

Микропокет пружинен пакет е комбинация от индивидуално пакетирани пружинки в компактен размер, при който всяка е поставена в специален джоб, изработен от текстил. На практика последният факт прави съответната пружинка отделна опорна точка, напълно независима от другите. Самите джобове обаче са съединени помежду си с помощта на еластична връзка. Подобен механизъм носи редица преимущества на матраците в които се прилага. На първо място, той спомага да се избегне триенето между пружините, създаващо неприятен и дори непоносим за много хора шум. Освен това прави повърхността изключително еластична, поддържа правилното положение на тялото и създава усещане за деликатна опора.

Матраците с микропокет пружини са чудесен избор за любителите на допълнителна еластичност или отскачане при въртене на тялото по време на сън.