Каква е ползата от подматрачни рамки?

подматрачни рамки от Orange Frog

Когато става дума за подматрачни рамки, на тях трябва да се гледа като на задължителни, а не просто допълнителни продукти за сън, защото ползите и функциите им са изключително много.

Ето защо, в тази статия ще разгледаме какви видове подматрачни рамки има и какви са основните им предимства, свързани с матрака и с вашия комфорт по време на сън. Ще ви покажем и кои модели препоръчваме ние и защо.

КАКВО Е ПОДМАТРАЧНА РАМКА?

Обикновено подматрачните рамки са изградени от дървени ламели и дървена или метална рамка, като основната им функция е да поддържат матрака. Ламелите са летви, наредени по ширината на рамката, и в повечето случаи се произвеждат от бук, заради неговата дълготрайност и стабилност.

Според броя на ламелите, има подматрачни рамки с по-малко ламели, които обикновено създават по-твърдо усещане. При тях има възможност за по-бързо амортизиране и по-ниски гаранции. Има и подматрачни рамки с двойно повече ламели. Те са много по-гъвкави, а тежестта на тялото се разпределя равномерно и допринасят за по-добро усещане от матрака.

Една от най-големите ползи на подматрачните рамки е, че значително удължават живота на матрака! Тук е важно да споменем, че гаранциите на матраците не важат, ако не се използват подматрачни рамки.

ЗАЩО ДА ЗАЛОЖИМ НА ПОДМАТРАЧНА РАМКА, ВМЕСТО НА ПЛОСКОСТ ПОД МАТРАКА?

Ако изберете плоскост, вашият матрак няма да може да „диша“ и да се проветрява достатъчно добре. Това може да доведе до запаряване, задържане на влага и поява на мухъл.

Подматрачните рамки с ламели определено са по-добър и предпочитан избор. Те осигуряват добра циркулация на въздуха, надеждна опора на тялото и придават допълнително удобство по време на сън или почивка.  

ПОЛЗИ И ФУНКЦИИ НА ПОДМАТРАЧНИТЕ РАМКИ

  • Надеждна опора на гърба и комфорт за цялото тяло

Една от съществените ползи на подматрачните рамки е, че те осигуряват надежда, стабилна и еластична опора на цялото ви тяло по време на сън и поддържат гърба ви в правилна и здравословна позиция. Подматрачната рамка поема формата и тежестта на тялото и така осигурява половината ви комфорт по време на сън и прави почивката много по-приятна.

  • По-дълъг живот на матрака

Както споменахме по-горе, основната функция на подматрачните рамки е да запазят матрака ви в оптимално добро състояние за по-дълго време. При някои модели матраци наличието на подматрачна рамка може да увеличи експлоатационния им срок двойно.

  • Предотвратяват появата на мухъл

Друго много важно предимство на подматрачните рамки е осигуряването на по-добра циркулация на въздуха и проветряване на матрака. Вашият матрак може да се запари и да задържи влага, което води до риск от поява на мухъл. Ако използвате подматрачна рамка, ще предотвратите появата на мухъл и развитието на други бактерии, които могат да бъдат опасни за вашето здраве.

  • Регулиране на твърдостта

Някои подматрачни рамки дават възможност за регулиране на степента на твърдост в различни области на тялото – гърба, кръста и т.н. В различните зони твърдостта може да бъде настроена различно.

  • Механизъм за повдигане

Други модели подматрачни рамки имат подвижни компоненти и позволяват да смените позицията на главата и/или краката си, чрез повдигащи механизми. Тази опция на подматрачните рамки е изключително подходяща, когато гледате телевизия, четете или просто си почивате.

  • Възможност за монтиране на крачета

Повечето модели подматрачни рамки позволяват да бъдат използвани като самостоятелни легла, като към тях се монтират крачета. Освен това, крачетата придават допълнителна издръжливост на подматрачната рамка.

След като вече знаете какви са предимствата на подматрачните рамки, е време да ви покажем и кои модели препоръчват специалистите на Orange Frog! При нас можете да откриете всички препоръчани по-долу модели и още много други подматрачни рамки на водещи марки!

ДЪРВЕНИ ПОДМАТРАЧНИ РАМКИ

Едни от най-разпространените подматрачни рамки са дървените. Това е така, тъй като те могат да се огъват и да се адаптират към формата на тялото и позицията ви по време на сън, като създават и леко пружиниращо усещане.

Препоръчваме Подматрачна рамка Стандарт – Росмари, направена изцяло от букова дървесина и съдържаща 16 бр. ламели. Това я прави изключително здрава. Този модел предлага три комфортни зони на кръста и позволява регулиране на ламелите.

Подматрачна рамка Стандарт – Росмари

МЕТАЛНИ ПОДМАТРАЧНИ РАМКИ

Металните подматрачни рамки също са устойчиви и надеждни като дървените. Един от най-предпочитаните модели е Метална подматрачна рамка Дрийм Систем – Росмари. Моделът е много сходен с по-горния, но разликата е, че тази подматрачна рамка е направена от стоманен профил и букови ламели. Освен това, рамката е с подсилена конструкция и монтирани планки за амортисьорен механизъм.

Метална подматрачна рамка Дрийм Систем – Росмари

СГЛОБЯЕМИ ПОДМАТРАЧНИ РАМКИ

Подматрачна сглобяема рамка Компакт – Росмари е едно много добро, лесно, удобно и здраво решение. Рамката е с опростен дизайн, за да бъде максимално лесно сглобяването й. Конструкцията й е изградена от издръжлив стоманен профил, а ламелите са от букова дървесина. Този модел е подходящ и за монтиране на амортисьорен механизъм.

Друг отличен избор, който препоръчваме, е Висококачествената подматрачна рамка Easy Fix Black – АйСлийп с метална рамка със заоблени профили и с дървени ламели. Степента на твърдост в областта на кръста може да се регулира. Тази рамка също е изключително опростена за сглобяване без инструменти и се транспортира и съхранява лесно и удобно.

Подматрачна рамка Easy Fix Black – АйСлийп

РОЛИРАНИ ПОДМАТРАЧНИ РАМКИ

Подматрачна рамка Рол Флекс – Росмари е разработена по иновативна технология, която дава възможност рамката да се навива на роло. Това прави транспортирането, монтажа и съхранението много удобни. Рамката има 15-16 бр. ламели, които са захванати чрез еластични звена. Тези пружиниращи елементи позволяват осовото движение на всеки ламел и по-доброто адаптиране към матрака.

Подматрачна рамка Рол Флекс – Росмари

ПОДМАТРАЧНИ РАМКИ С ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ЛАМЕЛИ

Подматрачна рамка Easy Fix White – АйСлийп е висок клас сглобяема подматрачна рамка с двойно повече ламели. Тя е една от най-предпочитаните, защото поема тежестта на тялото, разпределя я равномерно и придава още повече комфорт по време на сън. Освен че удължава живота на матрака, този модел се сглобява изключително лесно, без нужда от инструменти и пристига при вас в удобна и компактна опаковка.

Друг препоръчан избор е Букова подматрачна рамка Флекс – Росмари с двойно повече ламели. При този модел ламелите са поставени в еластични легла, което позволява тяхното осово движение. По този начин могат да се напаснат много добре към матрака. Тази подматрачна рамка предлага три комфортни зони на кръста с опция за регулиране.

А ако предпочитате метална рамка, вместо дървена, Подматрачна метална рамка Дрийм Флекс с двойно повече букови ламели – Росмари има същите свойства като горния модел и също е чудесен избор.

Подматрачна рамка Easy Fix White – АйСлийп

ПОДМАТРАЧНИ РАМКИ ЗА ВИСОКО НАТОВАРВАНЕ

Ако се нуждаете от рамка, която да издържа на по-високо натоварване, идеалният избор е Подматрачна рамка Модел 13 – Екон Латекс. Това е и най-продаваният модел на рамка на Екон Латекс. Конструкцията на тази рамка позволява естествена циркулация на въздуха и равномерно разпределение на тежестта на тялото. Благодарение на нея, матракът ви ще се запази в добро състояние за по-дълго време, без да се деформира или да потъне. Могат да бъдат добавени крачета, повдигащ механизъм и ограничител за матрака.

Подматрачна рамка Модел 13 – Екон Латекс

МОТОРНИ ПОДМАТРАЧНИ РАМКИ

Ако обичате да прекарвате повече време в леглото, като работите, четете или гледате телевизия, определено препоръчваме Моторна подматрачна рамка Flex Cloud 2000 – Tempur с масажиращ ефект в две зони – гърба и краката. Регулируемите дискове могат да се настройват спрямо вашите предпочитания за твърдост. Всичко се управлява лесно и удобно с дистанционно.

Моторна подматрачна рамка Flex Cloud 2000 – Tempur

Ние, от Orange Frog, ще ви помогнем при избора на подходящите подматрачни рамки. Свържете се с нас на телефон +359 877 184 555 или ни посетете на място в магазина ни в гр. София, ул. Гео Милев 47.

Можете да разгледате всички наши предложения за подматрачни рамки в онлайн магазина ни и да поръчате бързо и лесно желания продукт! Подарете си перфектна почивка и сладки сънища с Orange Frog!