Матраци за тежки хора – как да изберем?

матраци за тежки хора от Orange Frog

Намирането на идеалния матрак не е никак лесна задача, но изборът на качествени и подходящи матраци за тежки хора е още по-голямо предизвикателство! Това е така, защото по-леките и по-тежките хора имат различни специфики на тялото. Съответно, те имат различни потребности относно матрака, на който спят. А както знаете, неподходящият и несъобразен матрак може дори да навреди на здравето ви…

Един от основните проблеми, с които се сблъскват хората с по-голямо тегло, е бързата деформация, която настъпва в матрака в резултат от упражнения натиск. Когато матракът не е правилно подбран, той сляга, пропада, губи своите ортопедични и анатомични свойства много скоро след първата употреба и престава да поема извивките на тялото.

Много хора не взимат предвид това колко тежат, когато избират матрак. Също така, те не знаят, че матраците на по-ниска цена издържат предимно на максимално натоварване до 90 кг. Качествените матраци за тежки хора са създадени за по-голямо натоварване, за да осигурят оптимална опора и комфорт на тялото.

Ето защо е много важно да бъдете добре запознати и информирани с особеностите при избора на матраци за тежки хора! Само така ще можете да намерите наистина Идеалния матрак за вас! Ето какво трябва да знаете за матраците, разработени за по-едри и големи хора.

КОИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ ФАКТОРИ ПРИ ИЗБОР НА МАТРАЦИ ЗА ТЕЖКИ ХОРА?

1. Балансирана или висока твърдост

От изключително значение е нивото на твърдост на матрака да бъде съобразено и подходящо за вашето тегло и особеностите на тялото ви. Препоръчително е да заложите на средно твърди или твърди матраци за тежки хора. Те ще могат да издържат на натиска по време на сън и ще ви осигурят надеждна опора и подкрепа на тялото, както и желания комфорт.

2. Препоръчва се матракът да бъде по-висок

Стандартните матраци обикновено издържат на натоварване до 90 кг. и те не са подходящи за по-едри хора, тъй като няма как да бъде осигурена нужната оптимална подкрепа на тялото. Качествените матраци за тежки хора обикновено са по-високи, но някои модели могат да бъдат и с нормална височина, в зависимост от състава на ядрото. Хубаво е матракът да съдържа повече и по-дебели слоеве, които се грижат за комфорта и почивката по време на сън.

3. По-голяма плътност

При избор на матраци за тежки хора, от основно значение е плътността на матрака. За хора с по-голямо тегло, плътността на матрака следва да бъде по-голяма, за да се чувствате максимално спокойни по време на сън.

4. Правилна циркулация на въздуха

Матраците за по-едри хора задължително трябва да имат добра циркулация на въздуха в дълбочина, за да могат да се проветряват ефикасно и да не се спарват. Добра опция са също матраци с гел пяна с охлаждащ ефект.

5. Стабилни ръбове на матрака

Препоръчително е матраците за тежки хора да бъдат със стабилни и здрави ръбове. Те ще осигурят още по-надеждна опора и ще предотвратят евентуални увисвания по време на сън, ако предпочитате да спите по-близо до краищата на матрака.

НА КОИ МАРКИ И МОДЕЛИ МАТРАЦИ ЗА ТЕЖКИ ХОРА ДА СЕ ДОВЕРИМ?

Пазарът предлага огромно разнообразие от марки и модели матраци и е трудно да проучите всички, да ги сравните и да изберете най-доброто. Ето защо сме подбрали няколко от най-добрите, качествени и предпочитани матраци за по-едри хора:

Матрак Сирена Ултрафлекс – Нани

Този матрак е част от луксозната серия матраци Нани, като е подходящ за високи натоварвания, без значение от ръста и теглото. Съставен е от дебела еластична двулицева сърцевина с висока плътност, а мулти-зоналността и еластичността на матрака осигуряват истински комфорт на тялото. Матракът има втъкани сребърни нишки и вградена дишаща лента в капитонирания калъф, както и микроклетъчна отворена структура на материала. По този начин Сирена Ултрафлекс предпазва от развиване на акари и микроорганизми и осигурява оптимална циркулация на въздуха в дълбочина на матрака. Матракът е идеално решение, ако търсите добро съотношение цена-качество.

Матрак Сирена Ултрафлекс – Нани

Матрак Кинг Лайн – Нани

Матрак Кинг Лайн с височина 30 см е специално създаден за ценителите на луксозните продукти, добрата почивка и качествения сън. Той е с балансирана твърдост и издържа на натоварване до 140 кг. Ядрото е изградено от HR високоеластична пяна, което спомага за правилно позициониране на тялото по време на сън. Мемори пяната поема извивките на тялото и разпределя тежестта по цялата си дължина, което благоприятства за намаляване на физическата умора. А гел пяната с охлаждащ ефект осигурява невероятен комфорт през горещите дни.

Матрак Кинг Лайн – Нани

Матрак Astrea Ortho – Тед

Създаден по последни технологии, този матрак е ортопедичен, с голяма плътност и допълнително подсилване. Той издържа на натоварване до 180 кг. и има височина 23 см. Astrea Ortho разполага с индивидуално пакетирани покет пружини, които се адаптират към тялото и осигуряват нужната стабилност. Освен това, по този начин се постига добра циркулация на въздуха и матракът не задържа влага. Този модел е чудесен избор за тези от вас, които искат максимален комфорт, устойчивост и дълъг живот на матрака.

Матрак Astrea Ortho – Тед

Матрак Matterra – Тед

Двулицевият матрак Matterra от Тед съчетава покет пружини, високоеластична пяна и мемори пяна, като така се постига несравним комфорт и чудесна опора на тялото. Матракът е от малкото модели, при които ядрото от пружинки е обхванато с метален ограничител, който спомага да стоят по-близо една на друга. Така животът на самите пружинки се удължава, а от там и животът на самия матрак. Друго интересно при този матрак е, че има добавен погасител, който предпазва от вредни геомагнитни влияния. Матркът Matterra е лабораторно тестван в център за квантова медицина и е патентован матрак с международен патент.

Матрак Matterra – Тед

Матрак Алое Вера SF 18см – супер твърд – Екон Латекс

Матрак Алое Вера идва в изключително богата гама от размери. За по-тежките хора има два варианта на твърдост – твърдост F за хора между 90 и 130 кг. и супер твърдост SF за хора над 130 кг. Ядрото е изградено от 100% латекс, а матракът има седем зони на комфорт и висока плътност. По този начин матракът осигурява антибактериална среда за сън и почивка и надеждна опора на тялото.

Матрак Алое Вера SF 18см – супер твърд – Екон Латекс

Ние, от Orange Frog, ще ви консултираме при избора на матраци за тежки хора и ще ви насочим кои модели са по-издръжливи на високи натоварвания. Нужно е само да се свържете с нас на телефон +359 877 184 555 или да ни посетите на място в магазина ни в гр. София, ул. Гео Милев 47. Така ще се радвате на пълноценен сън и заслужена почивка.

Разгледайте нашите матраци от водещи марки, събрани на едно място, и вземете удобен, релаксиращ и качествен матрак! Подарете си перфектна почивка и сладки сънища с Orange Frog!