Матраци Екон Латекс: удоволствие и качество за твоя сън

матраци Екон Латекс

Матраци Екон Латекс са сред най-предпочитаните матраци от нашите клиенти. Предлагайки комфорт и удобство в перфектно съотношение между цена и качество, Екон Латекс създават матраци от латекс за всички нужди и предпочитания.

В тази статия ще ви разкажем повече за предимствата на матраци Екон Латекс и кои модели препоръчва Orange Frog!

Технология на производство на матраци Екон Латекс

Екон Латекс е единствен производител на матраци от латекс за България и цяла Източна Европа, тъй като марката е специализирана за продукти от естествен и синтетичен латекс. В цял свят има не повече от 15 завода с такова уникално производство. Заводът на Екон Латекс в гр. Бяла е един от най-модерните на територията на страната.

Продуктите на Екон Латекс се изработват по технологията DUNLOP за вулканизиране на латекс. След това се тестват и сертифицират за липса на вредни субстанции и химикали в съответствие с немския стандарт. Матраците, произведени по този начин, гарантират високо качество и са фаворит сред клиентите ни. Ние, от Orange Frog, предлагаме богата гама от най-добрите матраци Екон Латекс, за да отговорим на вашите нужди и вкус.

Освен иновативни технологии, Екон Латекс използва висококачествени материали в своето производство на матраци, като притежава няколко сертификата за качество и един от тях е ISO 9001.  През 2003 г. на Пловдивския панаир Екон Латекс печели златен медал за матрак, изработен от 100% пенолатекс.

Пенолатекс

В латекса се вкарва въздух и се разбива на пяна, за да се получи пенолатекс. След това, в специални матрици, алуминиеви штифтове провеждат топлина и вулканизират пенолатексната пяна. Така се получава естествена проветривост и дишаща материя.

Меморилатекс

Memorylatex® е иновативна технология, при която латексната пяна има микроскопични, “запомнящи” и възстановяващи формата си клетки – memory-pocket. Под въздействие на топлината на тялото на спящия човек и неговата тежест, тези клетки се адаптират към извивките на тялото и заемат неговата форма.

Пътят на матраци Екон Латекс

Първоначално Екон Латекс стартира производство на пенолатексни матраци, анатомични възглавници, анатомични стелки и пенолатекс, промазан върху текстил. Първите два модела матраци на марката са „Лукс“ и „Стандарт“. В следващите години марката започва да произвежда възглавници от пенолатекс, ролков пенолатекс и се разработва иновативният материал Меморилатекс. По-късно се въвежда и нова линия за производство на рециклиран пресован пенолатекс, а също така и на кокосови вложки.

Какво отличава матраци Екон Латекс от останалите?

Матраци Екон Латекс могат да бъдат изработени от естествен латекс, синтетичен латекс или комбинация от двете.

Качествена опора на тялото

Едно от важните им предимства е, че оказват изключително стабилна опора на тялото по време на сън по естествен начин, тъй като нямат пружини или друг пълнеж. Латексовите матраци предлагат висока еластичност, гъвкавост и пружиниращ ефект и заемат формата на вашето тяло, следвайки извивките му. По този начин, те премахват напрежението, подобряват кръвообращението и спомагат за спокоен сън.

Устойчивост

Освен това, матраци Екон Латекс са много устойчиви и имат по-дълъг живот в сравнение с някои други видове матраци. Благодарение на гореизброените им свойства, матраците от латекс запазват еластичността си и могат да възстановяват първоначалната си форма, без да се деформират, дори след продължително натоварване и дълги години след покупка.

Антибактериална среда за сън

Също така, матраци Екон Латекс са хипоалергенни, не задържат влага или прах и предпазват от развитие на акари, плесен и други микроорганизми. Всичко това се дължи на органичните материали, от които се създават матраците. По този начин, матраци Екон Латекс осигуряват идеална антибактериална среда за сън с добра циркулация на въздуха. Така, те се превръщат в точния избор за хора с алергии и астма, стига да нямат изострено обоняние.

Латексовите матраци почти нямат недостатъци, освен това, че са малко по-тежки от матраците от полиуретанова пяна и това ги прави по-трудни за пренасяне. Също е възможно в началото да понамирисват леко, но с времето този недостатък изчезва.

Видове латексови матраци

Ще ви запознаем с различните видове латексови матраци, за да можете най-лесно да определите кой матрак би бил най-удобен и комфортен за вас!

Матраци Екон Латекс от естествен латекс

Латексовите матраци, които предлагат високо качество, са екологично съобразени и с естествен произход. Направени са от естествен латекс и не съдържат химична обработка, като са хипоалергични и антибактериални. Не абсорбират прах и други вредни частици от средата, в която са поставени.

Матраци от синтетичен латекс

Синтетичният латекс не е толкова екологичен и хипоалергичен като естествения, но също притежава тези свойства. Той е на по-достъпна цена от естествения.

Нашите предложения за матраци Екон Латекс

Нашата селекция ще ви улесни при избора на матрак. Събрали сме най-известните и доказани във времето матраци Екон Латекс, които ще ви осигурят комфорт и ще се погрижат за вашия здравословен сън и спокойствие. А ето ги и тях:

Матрак Лукс – най-продаваният матрак на Екон Латекс като съотношение цена-качество с 3 опции за твърдост и височина

Матрак Лукс на Екон Латекс е един от най-продаваните ни модели. Матракът е изработен от 100% пенолатекс и е със 7 зони на комфорт, разположени по дължината му, а съотношението между цена и качество е перфектно.

Матракът се предлага в 3 варианта за твърдост и височина – със средна твърдост, подходящ за хора до 90 кг., твърд – до 130 кг. и супер твърд – за над 130 кг. Съответно трите опции за височина са 16, 18 или 20 см. За матраци с ширина над 150 см  се предлага и възможност двете половини на матрака да са с различна твърдост.

матраци Екон Латекс Матрак Лукс с височина 16см и средна твърдост – Екон Латекс
Матрак Лукс с височина 16 см и средна твърдост – Екон Латекс

Матрак Натура – изцяло от естествени материали, среднотвърд или твърд, с височина 20 см.

Матрак Натура на Екон Латекс е един от малкото модели на пазара, произведени изцяло от естествени материали, като осигурява комфорт и спокоен сън. Моделът е подходящ за хора до 130 кг., Предлага се в средно твърд вариант (до 90 кг.) и в твърд вариант (над 90 кг.), а височината му е 20 см. За матраци с ширина над 150 см. се предлага и възможност двете половини на матрака, да са с различна твърдост.

матраци Екон Латекс Матрак Натура твърд- Екон Латекс
Матрак Натура твърд – Екон Латекс

Матрак Мемори Латекс Голд – иновативна комбинация между латекс и мемори пяна

Матрак Мемори Латекс Голд е идеален за хората, които обичат комфорта на мемори пяната, и удобството на латекса. Твърдостта му е средна и е подходящ за хора до 90 кг. Иновативната Memorylatex® технология, комбинираща 7-зоново латексно ядро със 7-зонов меморилатекс слой, осигурява спокоен и пълноценен сън.

матраци Екон Латекс Матрак Меморилатекс Голд – Екон Латекс
Матрак Меморилатекс Голд – Екон Латекс

Ние, от Orange Frog, ще Ви помогнем при избора на подходящия модел от най-добрите и продавани матраци Екон Латекс! Свържете се с нас на телефон  +359 877 184 555  или ни посетете на място в магазина ни в град София, улица Гео Милев 47.

Може да разгледате всички наши предложения за матраци Екон Латекс в онлайн магазина ни и да поръчате бързо и лесно желания продукт! Подарете си перфектната почивка и сладки сънища с Orange Frog!