Как да вземем точните размери на леглото за матрак

kak da vzemem tochnite razmeri na legloto za matrak
В практиката ни се оказва, че много хора не знаят как да измерят леглото си, за да си купят точния размер матрак. Ето инструкциите на нашите специалисти за това: Първи вариант – при който матракът влиза в леглото. Този вариант е подходящ и за двулицеви и за еднолицеви матраци.
  1. Махате стария матрак.
  2. С ролетка измервате вътрешната част на леглото от табла до табла, на ширина и дължина.
  3. Записвате размерите.
Втори вариант – при който матракът се поставя над леглото. Този вариант е подходящ единствено за еднолицеви матраци с повдигащ механизъм тип “Приста”.
  1. Отворяте леглото(повдигате стария матрак чрез механизмите).
  2. С ролетка измервате от външен ръб до външен ръб леглото, на ширина и дължина.
  3. Записвате размерите.
Забележки:
  • В никакъв случай да не се използва за вземането на мерки шивашки метър или конец, защото може да се допусне грешка в размера, която да струва в последствие пари. Вместо ролетка, може да се използва и дърводелски метър.
  • За се използва повдижащ механизъм не е задължително матракът да бъде еднолицев. Такъв може да се монтира и върху подматрачна рамка, влизаща в леглото.
  • Никога не се взема размер по вече използван матрак, защото той може да е претърпял деформация и да заблуди за правилния размер.
Когато  имате точния размер, който Ви е необходим, вече може да направите и своя избор на матрак на https://orangefrog.bg/produkt-kategoriya/matratsi/ . Подари си сладки сънища с https://orangefrog.bg/ !