Хубав матрак – защо е важен, особено когато стоим вкъщи за по-дълго време?

хубав-матрак-1-orange-frog

Всички знаем, че матракът, на който спим у дома, е от голямо значение по всяко време. Но защо е толкова важно да си почиваме на хубав матрак най-вече сега във време на извънредно положение, когато ни се налага да стоим предимно вкъщи ?

Заради настоящата ситуация, сме принудени да прекарваме по-голямата част от времето си у дома. Каквото и да правим, най-често го правим, докато се излежаваме в леглото… Четем книга в леглото, гледаме филм в леглото и дори работим на лаптопа отново в леглото… С други думи, почти неразделни сме с матрака!

Ето защо, точно сега е толкова важно да си осигурим наистина хубав матрак за добър сън и качествена почивка. Матракът допринася за здравето ни, добрата физическа форма, бодрия дух, позитивното настроение, паметта, концентрацията и продуктивността ни.

Това са само част от ползите от качествения матрак. Всъщност той може да ни повлияе по много повече начини, от колкото можем да си представим. Ето и някои от тях:

хубав-матрак-2-orange-frog-матракът-има-значение
Точно сега матракът има значение!

1. Хубав матрак = здравословен сън и заслужена почивка

Безспорен факт е, че пълноценният сън е ключът към здравото тяло и здравия дух! А този „ключ“ може да бъде намерен единствено в прегръдките на подходящия матрак!

Ако често се въртим на различни страни… Ако не можем да си намерим място… Ако не можем да заспим лесно или не успяваме да се наспим добре… Всичко това може да означава, че сегашният матрак не ни е удобен и е време да го сменим.

Хубавият матрак е изключително важен, защото прекарваме огромна част от времето си, като спим или лежим на него. Ако е правилно съобразен с нашите нужди, гарантирано ще се радваме на здравословен сън, перфектна почивка и отпочинало тяло.

матрак-за-здравословен-сън-пълноценна-почивка
Вземете хубав матрак, за да се радвате на здравословен сън и пълноценна почивка!

2. Матракът помага да сме по-продуктивни в работата

Вярно е, че много експерти съветват спалнята да бъде място, запазено единствено за сън, почивка и разтоварване от емоциите. Но в ситуацията, в която се намираме, доста от нас работят от вкъщи – така наречения хоум офис. А спалнята несъмнено е едно от най-уютните места у дома! Какво по-хубаво от това да поработим малко и да се излегнем за кратка почивка?

Без значение дали работим в хола на дивана, на маса, на бюро или докато сме се сгушили в любимото си легло… Няколко часа сън на удобен и хубав матрак могат да направят чудеса с нивата ни на продуктивност! Макар да работим от вкъщи, определено ще сме по-ефективни, благодарение на матрака!

Хубав матрак = по-висока продуктивност в работата

3. Правилният матрак намалява стреса

Доказано е, че ако спим или си почиваме на хубав матрак, ще се чувстваме много по-спокойни от обикновено. Това е така, защото подходящият и качествен матрак има способността да предразположи съзнанието ни и значително да понижи нивото на стрес. Матракът допринася да се справим с фактори като тревожност, раздразнителност, нервност, мигрена и други.

Достатъчно е само да се докоснем до идеалния за нас матрак и мигновенно ще се почувстваме сякаш се реем на пухкав облак!

хубав-матрак-6-orange-frog-намалява-стреса
Хубав матрак = по-малко стрес

4. Хубав матрак = здраве

Качественият матрак има огромно значение за нашето здраве, особено сега, когато излизаме по-рядко на слънце и чист въздух и имунитетът ни малко или много отслабва. Матракът влияе на нашето здраве по няколко начина:

Безупречна опора за тялото ни:

Много е важно матракът да приляга на формата на тялото ни и да осигурява стабилна опора за правилната ни стойка. Така не изкривяваме и не напрягаме гръбначния си стълб. Освен това, съществуват специални ортопедични матраци, с които можем дори да се справим с изкривявания и неправилна стойка. Без съмнение, с качествен и хубав матрак ще спим спокойно, без дискомфорт и прекъсване на съня.

Без повече болка!

Болка в гърба, врата, мускулите – звучи ли ви познато? Знаем какво е чувството, но то не трябва да продължава!

Ако матракът, на който спим, не е правилно съобразен с нуждите и спецификите на нашето тяло…  Ако е твърде мек или прекалено твърд и не ни осигурява желания комфорт… Това може да доведе до сериозни проблеми и да ни причини хронични болки в цялото тяло.

Правилният матрак обаче не само че предотвратява появата на болка, в която и да е част на тялото, но и ни пренеся в друго измерение на комфорт и блаженост!

Без развиване на алергии!

Ако спим на хубав матрак и то противоалергичен и антибактериален, можем да бъдем спокойни, че няма да се изложим на алергени и акари. Качественият матрак, изработен от противоалергични материали, определено ще ни защити от микроби и развиване на алергии. Освен това, ще ни осигури сладък и пълноценен сън!

Подходящият матрак е здраве!

5. Хубав матрак = щастие

Матракът определено е едно от нещата, които могат да ни донесат щастие в ежедневието! Хубавият матрак е еквивалент на комфорт, мекота, разкош, лекота, наслада и сладък отдих! Именно затова трябва да бъдем безкомпромисни, когато става въпрос за качеството на нашия матрак.

Ние, от Orange Frog, знаем колко труден и важен е изборът на идеалния матрак, особено сега, когато не можете да го пробвате на място! Нашата мисия е да насочваме клиентите си при избора на най-подходящия за тях продукт, за да им помогнем да се радват на пълноценен сън и сладка почивка.

Ето защо, ви призоваваме да си останете вкъщи, но да направите престоя си у дома по-комфортен, а съня – по-спокоен! Точно сега матракът има голямо значение!

Единственото, от което се нуждаете, е да се свържете с нас. Нашият екип ще се погрижи да получите професионална консултация за най-подходящия матрак за вас и вашите нужди. След това, можете да направите онлайн поръчка или да поръчате директно по телефеона. Освен това, ще получите бърза и безплатна доставка до дома, без да се налага да излизате от вкъщи!

Разгледайте нашите продукти от водещи марки, събрани на едно място, и вземете удобен, релаксиращ и качествен матрак! Подарете си перфектна почивка и сладки сънища с Orange Frog!