Бебешки и детски матраци

бебешки и детски матраци от Orange Frog

На какъв матрак да спят децата?

Един от въпросите, които родителите най-често си задават, е: „На какъв матрак да спят децата?“. Удобните и качествени бебешки и детски матраци са определящ фактор за здравето и пълноценния сън на всяко дете през първите му години.

За много родители, обаче, насочването към правилния матрак за бебешко или детско легло е изключително трудно. За разлика от избора на матрак за възрастен, при избора и закупуването на бебешки и детски матраци е невъзможно те да бъдат тествани обективно за качество и удобство. Дори детето ви да изпробва няколко матрака, има голяма вероятност то да се подведе от странични фактори. Предпочитанията на едно малко дете могат да се повлияят от цвета или картинките на матрака, например. Също така, повечето деца харесват по-меки матраци, но те не винаги са подходящи за тях и възрастта им.

Ето защо, в тази статия ще ви дадем важни съвети при избора на подходящи бебешки и детски матраци, за да осигурите на детето си сладки сънища и здравословна почивка.

Бебешки и детски матраци – защо имат толкова голямо значение?

Бебешкото и детското легло трябва да бъдат сигурна крепост за вашето малко съкровище. Там то трябва да спи сладко и удобно. Важно е да имате предвид, че нуждите и особеностите на детското тяло и изискванията за здравословното му положение по време на сън са напълно различни от тези на възрастните. Това е така, защото структурата на тялото на децата тепърва се оформя. Качественият и подходящ бебешки или детски матрак играе съществена роля за правилното костно развитие, регулирането на позата по време на сън и предотвратяването на необратими деформации и гръбначни изкривявания.

Освен това, правилният размер на матрака е от особено значение. Той трябва да приляга плътно към бебешкото или детско легло, за да бъде то безопасно за детето.

Кои са най-подходящите бебешки и детски матраци?

Важно е да осигурите на детето си качествен и удобен хипер-алергичен матрак, който да предлага стабилна и еластична опора за гърба и да приляга идеално към леглото. Ето и основните фактори, с които да се съобразите при избора на бебешки и детски матраци:

Твърдост

Меките матраци може да ви се струват удобни и идеални за комфортния сън на малките ви съкровища, но препоръчваме да изберете матрак, който е в „златната среда“. Прекалено мекият матрак не е подходящ за малки деца, а прекалено твърдият матрак може да доведе до напрежение в гръбначния стълб, неспокоен сън и опасност от деформации на гръбначния стълб.

Крехката костна структура на бебетата и децата изисква матрак с умерена твърдост, който да дава мекота, но и стабилна и еластична опора на тялото. Умерено твърдият матрак осигурява ортопедична подкрепа на гръбначния стълб и допринася за спокойния сън и здравословния растеж на детето.

Материали

От голямо значение за качествените бебешки и детски матраци са използваните при изработката им материали. Препоръчваме да се доверите на матрак от естествени, антиалергични или антибактериални материали. Това е важно, за да сте сигурни, че матракът няма да задържа прах, ще се проветрява и ще предотврати появата на бактерии и акари.

Препоръчваме текстилното покритие на бебешкото или детското матраче да бъде от памук или комбинация от памук и бамбук. То има абсорбираща и дишаща способност и не задържа влага и прах в матрака.

Относно вътрешната структура на матрака препоръчваме висококачествена полиуретанова пяна или латекс. Те са с по-голяма еластичност и по-голяма плътност, което означава, че матракът няма да се деформира. Двете технологии са създадени да се адаптират и да поемат извивките на бебешкото и детското тяло, като му осигуряват комфорт и стабилна основа.

Размер

Друг съществен фактор при избора на качествени бебешки и детски матраци е размерът на матрака. Той трябва да е съобразен с размера на бебешкото или детското легло. Особено важно е матракът да приляга плътно в рамката на креватчето или леглото и да няма разстояния, за да няма опасност детето да си заклещи ръката или крачето. Можете да проверите дали размерът на матрака е правилен, като подпъхнете пръстите си между матрака и рамката на леглото.

Бебешките матраци обикновено са със стандартни размери като 70 / 140 или 60 /120, но ако креватчето или детското легло е с по-различни размери, винаги можете да вземете матрак по поръчка.

Кои са най-добрите марки за бебешки и детски матраци?

Тъй като знаем, че богатото разнообразие от марки матраци за бебета и деца на пазара може да ви обърка, ще ви насочим към няколко основни марки, на които можете да се доверите изцяло! Подбрали сме 3 марки, като една от тях е напълно бюджетна, другата е подходяща за ценителите на маркови и луксозни стоки, а третата предлага златен баланс между цена и качество:

Магнифлекс

Бебешки и детски матраци Магнифлекс са едни от най-луксозните  ортопедични матраци на пазара. Те предлагат изключително високо качество и издръжливост и използват най-иновативните технологии при производство на матраци.

При нас, в Orange Frog, ще откриете някои от най-добрите модели бебешки и детски матраци Магнифлекс. Двулицевият бебешки матрак Baby by Pierre Cardin, например, е чудесен избор за вашето бебе. Има зимна страна с вълна и лятна страна с памук, антибактериално покритие и дизайнерски калъф от памук.

Препоръчваме ви също Бебешки матрак Fiaba Bamboo с естествен текстил от памук и бамбук. Той има терморегулиращ и антибактериален слой и ядро от висококачествена пяна за перфектна опора на тялото на детето.

Бебешки матрак Fiaba Bamboo – Магнифлекс

Дрийм Он

Детски матраци Дрийм Он са чудесен избор, тъй като те съчетават безупречно качество на достъпна цена. А при покупка на матрак Дрийм Он, получавате и подарък детска възглавница.

Ако решите да се спрете на матрак в „златната среда“, препоръчваме Бебешки матрак Baby Triple Fresh. Благодарение на иновативната си формула, матракът реагира пряко с миризмите от околния въздух и ги неутрализира, като освежава въздуха около вашето дете. Освен това, матракът е изключително комфортен, дишащ, антиакарен и не се деформира.

Бебешки матрак Baby Triple Fresh с подарък детска възглавница – Дрийм Он

Парадайс

Ако търсите бюджетно решение за детски матрак, без да правите компромис с качеството, матраци Парадайс са най-добрият избор за вас! Българската марка е доказан производител на бебешки и детски матраци на достъпни цени. Ето и два модела, които Orange Frog ви препоръчва:

Матрак Baby Sweet е изработен с грижа за здравето и комфорта по време на сън на вашето дете. Двулицевият матрак е със средна твърдост и има ядро от еластична пяна.

Бебешки матрак Сънчо е идеалното решение, ако търсите баланс между качество и цена. Отново двулицев матрак с умерена твърдост, той има дишаща повърхност и ортопедични свойства. Като допълнение, калъфът е със свеж детски десен и е лесен за сваляне и почистване.

Бебешки матрак Сънчо – Парадайс

Всички тези марки и модели са качествени и отговарят на изискванията за изработка на бебешки и детски стоки. А най-хубавото е, че можете да ги откриете при нас на https://orangefrog.bg/ или в магазина ни в София, на ул. Гео Милев 47.

И не забравяйте, че качествените бебешки и детски матраци са инвестиция в здравето на вашите деца!