Колко често трябва да сменяме възглавницата си

Дори да сме си купили удобен матрак, се случва да се събуждаме с болки и схващания сутрин. Причината за това често е възглавницата, която ползваме. Правилната възглавница е важно да запълва празнината между главата и раменете, когато легнем. По-старите възглавници обаче се деформират и употребата им може да доведе до болки и схващания във врата, гърба и главата. Затова е важно да слушаме своето тяло и в момента, в който започнат болките и схващанията, да открием причината за това. Ако причината е във възглавницата, да я сменим.

Според различните експерти възглавницата е хубаво да се сменя между 6 месеца и 2 години употреба най-много. Това е период не само, в който се деформира нейното ядро, но и  вътрешността й се напълва с акари и мъртви кожни клетки. А това може да доведе до агне и гъбични спори, които да причинят инфекция.

Ако смятате, че е време за смяна на възглавницата, вижте нашите предложения тук: https://orangefrog.bg/produkt-kategoriya/vazglavnitsi/ или елате на място в нашите магазини, за да пробвате и изберете подходящата възглавница за Вас!